KISBÜ’den Barış Pınarı Harekatı’na anlamlı destek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Uluslararası Hukuk, BM Şartı’nın 51. Maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilen Barış Pınarı Harekatı’na bir destekte Kıbrıs’tan geldi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi, Barış Pınarı Harekatı’nda Şehit olan askerlerimizin ailelerine verilmek üzere Mehmetçik Vakfı’na nakdi yardım kampanyası ve yardım kermesi düzenledi.

KISBÜ Öğrencilerinin evlerinde hazırlayarak oluşturdukları kermese, Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrencileri de destek verdiler.

TÜMER: 1974 BARIŞ HAREKATI’NDA OLDUĞU GİBİ TÜRK ASKERİ BÖLGEYE BARIŞ GETİRECEK

“Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer yaptığı açıklamada her zaman mazlumun yanında olan kahraman Türk askerinin 1974 Barış harekatında olduğu gibi bölgeye barış getireceğine yürekten inandığını” belirtti.

“Ayrıca Prof. Dr. Tümer bugünkü barış ortamını, bugün hayatta iseler 1974 yılında Türk askeri tarafından gerçekleştirilen Barış Harekatına borçlu olduklarını vurgulayarak, kermese katkı koyan herkese teşekkür ettiğini belirtti.”

Kermese KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’da katılım gösterdi.

TAÇOY: TÜRKİYE BUNU 3 MİLYON 650 BİN İNSANA SAHİP ÇIKARAK, SON 6-7 YILDIR GÖSTERMİŞTİR

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy yaptığı konuşmada, büyük bir sorumluluk örneği gösterildiğine değindi.

Taçoy, “Barış Pınarı Harekatı”na her şekilde destek olmalıyız. Orada zor durumda olan aileler var, hepsine yardım eli uzatılmalıdır” dedi.

Taçoy sözlerine şöyle devam etti:.

“Türkiye bunu 3 milyon 650 bin insana sahip çıkarak, son 6-7 yıldır göstermiş durumdadır. Bundan sonra şehit, gazi ailelerimize ve diğer ailelere yardım elinin bu şekilde ulaştırılmasına yardımcı olmak hepimizin görevidir.”

İNANIROĞLU: “MEHMETÇİĞİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü Yusuf İnanıroğlu da, “Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti, her zaman KKTC’nin yanında olmuştur.1974 Kıbrıs Barış Harekâtı”nda da ana vatanımız olmasaydı, bugün ayrı bir devletimiz olmayacaktı. dedi.

İnanıroğlu, burada düzenlenen kermesle yapılacak yardımın küçük de olsa, manevi yönden önemli olduğunu ifade etti.

İnanıroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Barış Pınarı Harekatı’nda, Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz. Umuyoruz en kısa sürede bu operasyon tamamlanır ve Türkiye Cumhuriyeti, sınırları güvenli bir hale gelmiş olur. Mülteci olarak Türkiye’ye gelen Suriyeli vatandaşlar da evlerine kavuşur. Bizim dileğimiz budur.”

KERMESTEN ELDE EDİLEN GELİR MEHMETÇİK VAKFI’NA BAĞIŞLANACAK

İki gün boyunca devam eden kermese, öğrenciler, akademisyenler ve halk yoğun ilgi gösterdi.

Kermesten elde edilen gelir Mehmetçik Vakfı’na önümüzdeki günlerde iletilerek, Kıbrıs halkının Mehmetçiğin yanında olduğu bir kez daha vurgulanacak.