Müdür’ün mesajı

Kıymetli Öğrencilerimiz ve Öğrenci Adaylarımız,

2014 yılında kurulmuş olan Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi eğitim öğretim alanında sağlam ve emin adımlarla ilerlemekte olup bu ilerleyişine yüksek lisans programları ile devam etmektedir.

Hedefimiz, girişimci, araştırmacı, üretken, gelişime hazır, rekabet edebilecek donanımda, çözüm üretebilen, analitik düşünce yetisine sahip, etik değerler çerçevesinde çalışacak uzmanlar yetiştirmektir,

Doktora programları ile evrensel anlamda bilime, özgün katkı koyacak, akademik hayata tam donanımlı bilim insanları yetişmelerini sağlamaktır. Bu hedefler doğrultusunda üretilen bilimsel çalışmalar neticesinde Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak dünya sıralamasında yer almaktır.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi lisansüstü öğrencileri gelişime açık Türkçe ve İngilizce tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarında, alanlarında uzman öğretim kadrosundan eğitim alma şansına sahiptir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü web sayfasında yüksek lisans ve doktora programları hakkında bilgiye sahip olabilir, ayrıca, lisansüstü eğitime ilişkin eğitiminiz boyunca ihtiyaç duyacağınız tüm bilgilere erişebilirsiniz.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Kıbrıs’ın yakın bir gelecekte bölgenin yükseköğretim üssü olacağına inanıyoruz ve vakıf mantığı içinde kâr amacı gütmeden buna katkı sağlamak istiyoruz. Bu bağlamda “Geleceğini yüksek düşünenler.” ve lisansüstü programlarımıza katılacak olan öğrenci adaylarını KISBÜ ailesinin bir üyesi olarak görmeyi umar, eğitim hayatlarınızda başarılar dilerim.

Yrd. Doç. Dr. Özlem Altun

Müdür