Lider Öğretmenler Türkiye Gezisinden Memnun Döndüler

KISBÜ PARGEM’in 2018-2019 yıllarında 3 kez düzenlediği  ‘Okul Liderliği Sertifika Programı” na katılan ilk 22 öğretmene 11 Temmuz’da Türkiye Gezisi düzenledi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi(PARGEM), Kıbrıs Vakıflar İdaresi, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği, Selçuk Üniversitesi ve Hak İş’in katkılarıyla Lider Öğretmenlere Ankara ve Konya’yı kapsayan 4 günlük bir gezi düzenlendi.

“Okul Liderliği Sertifika Programı” nın ilk katılımcıları olan 22 öğretmenimize KISBÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ece Müezzin gezi boyunca eşlik etti.

Okul Liderliği Sertifika Programı ile programa katılan öğretmenlerin değişim ve gelişime liderlik yapabilecek bir öğretmen adayı, demokratik ve rekabetçi ortama hazır bir eğitmen, liderlik ve yönetim becerisine sahip, iletişimi etkin ve güçlü kullanabilen bireyler olması yönünde desteklenmesi hedeflenmişti.

KISBÜ-PARGEM Başkanı Aytül BİLEN; ciddi fayda sağlandığını gözlemlediğimiz bu projenin hedefinin öğretmenlerin kültürel ve tarihi mekanlarla desteklenmesi ile kazanacakları yeni bilgi ve vizyonla daha da artacağına inandıklarını belirtirken tüm destekleyenlere de teşekkür etti. Gezi kapsamında Ankara’da: Anıt Kabir, Hamamönü, Kızılay Meydanı, Konya’da Mevlana Müzesi ve diğer kültürel mekanlar ziyaret edildi.

‘Okul Liderliği Sertifika Programı’ 2019-2020’de 2 bölüm olarak Eylül ve Ekim aylarında yeniden düzenlenecektir.