KKTC’de Tek: KISBÜ’de Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ve Hukuk Bölümü Çift Anadal Programı(ÇAP)

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren YÖK’ün Çift Anadal Programı(ÇAP) için öngördüğü şartları taşıyan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri Hukuk Bölümü’nde öğrenim görmeye başladılar.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nden iki öğrencimiz geçtiğimiz ders yılından itibaren Hukuk ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinde eğitimlerine aynı anda devam ettiler.

Çift Anadal Programı’na başvuran Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğrencileri görüşlerini şu şekilde ifada ettiler:

Sultan Unvar – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

Çift Anadal Programına başvurmamızın nedeni şudur. 14 yıl boyunca Hukuk okumak istedim. Hayalim olan bir meslekti. Çalıştım çabaladım ama bazı aksilikler nedeniyle bu bölüme yerleşemedim. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü tercih ettim.

Okulumuz hem Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nü hem de Hukuk Bölümü’nü aynı anda okuma avantajını bizlere verdi. Bizde bu fırsattan yararlanmak istedik.

Zor bir bölüm. İki bölüm içinde geçerli. Kolay olmayan bölümler. Ama imkansızda değil. Başarabileceğimi düşünüyorum. Azimliyim.

Derslere girdik. Hocalarımızla konuştuk. Kolay değil ama başarabileceğimizi düşünüyorum. Yapacağım. Buna inanıyorum. Hocalarımızın bize desteği çok oldu bu süreç içerisinde. Hem dekanımızın hem bölüm başkanlarımızın yardımı çok dokundu.

İlk başta bu düşüncem hayal gibi görünüyordu. Çünkü ulaşamayacağım bir şeymiş gibi görüyordum. Arkadaşımla birlikte hocalarımızla konuşup, bu hayalimizi onlarla paylaşınca, imkansız olmadığını böyle bir fırsat verebileceklerini belirttiler.

Bir sürecin sonucunda başvurumuz kabul edildi. Umarım her iki bölümü de başarılı bir şekilde bitirir ve mezun oluruz.

Hayriye Koç – Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi

Öncelikle RPD Bölümü’ne çok isteyerek ve severek geldim. Ama okulumuzun bize sunmuş olduğu Çift Anadal Programı(ÇAP) duyunca yararlanmak istedim. RPD ve Hukuk bölümünü aynı anda okumak istedim. Bu süreçte tüm hocalarımızdan destek gördük. Hocalarımız bize inandılar ve destek verdiler.

Hukuk bölümünde çok zorlanacağımızı biliyorduk ama bu bölümü okumak hayalimizdi. Çevremizden Hukuk’un kalın kitaplardan oluştuğunu, uykusuz geceler yaşayacağımız gibi söylemler duysakta biz vazgeçmedik. Hukuk’un sadece bunlardan oluşmadığını ve bunu göze alarak bu bölümü okumaya karar verdik. Özverili bir şekilde başaracağımıza inandık.

Ülkemizde insan psikolojisinden anlayan Hukukçulara da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. ÇAP yaparak diğer arkadaşlarımızından bir adım öne geçeceğimize inanıyoruz.

Umarım başarılı bir şekilde mezun oluruz.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye +90 (392) 233 55 22 telefon numarasından, www.kisbu.edu.tr web adresinden ve info@kisbu.edu.tr mail adresinden ulaşabilirsiniz.