KISBÜ PARGEM’IN 2.SİNİ DÜZENLEDİĞİ KKTC MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI ‘OKUL LİDERLİĞİ SERTIFİKA PROGRAMI” SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

KISBÜ PARGEM’in 2.sini düzenlediği KKTC Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘Okul Liderliği Sertifika Programı” tamamlandı. Sertifika almaya hak kazananlara yönelik Sertifika Töreni düzenlendi.

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Proje Araştırma ve Geliştirme Merkezi(PARGEM)’in, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkılarıyla düzenlediği “Okul Liderliği Sertifika Programı”nın 2.’si de tamamlandı.

KISBÜ Konferans Salonu’nda 19 Kasım-19 Aralık tarihleri arasında verilen eğitimlerinin sonunda,programa katılan öğretmenlere, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Kampüsü’nde törenle sertifikaları verildi.

KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, sertifika almaya hak kazananlara sertifikalarını yapılan tören ile takdim etti.

Sertifika törenine eğitmenler Yrd. Doç. Dr. Ece E. Müezzin, Aytül Bilen ve Özge Akbaba’da katılım gösterdi.

Okul Liderliği Sertifika Programı ile programa katılan öğretmenlerin değişim ve gelişime liderlik yapabilecek bir öğretmen adayı, demokratik ve rekabetçi ortama hazır bir eğitmen, liderlik ve yönetim becerisine sahip, iletişimi etkin ve güçlü kullanabilen bir birey olması yönünde desteklenmesi hedefleniyor.

KISBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Ece Emre Müezzin, Aytül Bilen ve Serkan Ekmen,Özge Akbaba ve RPD Bölüm Başkanı Yrd. Doç Dr. Ülkü Tosun tarafından verilen eğitimlerin sonunda “Okul Liderliği Platformu” kurulması hedefleniyor. Platform; öğretmenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını sürdürmeyi, okulunda ihtiyaç, eksiklik veya problem olarak gördüğü konuları ortaya sunup birlikte strateji ve çözüm üretilmesini amaçlıyor.

Düzenlenmiş olan programın devamı 2019 yılı Şubat ayında yeni konu başlıkları ile devam edecektir.