Değerli Dini İlimler Fakültesi ailesi,

Bahar geçmişten günümüze bütün kültürlerde neşe, sevinç, coşku; hâsılı yeniden dirilişin simgesidir. Tabiat, kış mevsiminden nâşi durgun, suskun ve mat karakterli depresif görünümünden sıyrılıp dinamik, cıvıl cıvıl, renkli ve göz alıcı bir hâle evrilir. Karanlık ve atâletin teslim aldığı uzun geceler kısalır, aydınlık ve dinamizm, uzayan günlerin baskın bir niteliği olarak hayatın tüm kesitlerine akseder.

Genel anlamda Üniversitemiz, özel olarak da Fakültemiz 2018-2019 Bahar Dönemine işte böyle bir coşku ve heyecanla “Merhaba” demeğe hazırlanmakta, o günün gelişini büyük bir sabırsızlıkla beklemektedir. Bu cümleden olarak gerek nitelikli akademik ve idari personeli, gerekse dinamik öğrenci portföyü “İyinin, daha iyinin peşinde, daima” şiarını hayatının ekseni kılmış bir ailenin saygın ve onurlu üyeleri olmanın gurur ve kıvancını yaşamaktadırlar.

Bir müjde sadedinde aile bireylerimiz, özellikle de sevgili öğrencilerimizle paylaşmalıyım ki, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılına girerken Rektörlüğümüzün “Üniversitemizi Markalaştırma” vizyonu çerçevesinde Fakültemizce atılan adımlar, karşılamak için heyecanla beklediğimiz Bahar Döneminde de aynı, hattâ artan bir ivme ile devam edecektir. Dolayısıyla alanında isim yapmış hocaları ile lisans düzeyinde bir araya gelmiş ve kendilerinden ders almış olmanın haklı gururunu hem bugün yaşayacak, hem ileriki meslek hayatınızda size katkılarını gördükçe “İyi ki Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesine gelmişim”, “İyi ki Dini İlimler Fakültesi ailesinin bir üyesi olmuşum” diyecek, içinde yaşadığınız bu kutsal çatıyı hayırla yâd edeceksiniz.

Bitirirken, işbu başarı düzeyine bizi ulaştıran ve istikbaldeki daha üst seviye muvaffakiyetler için  bize şevk ve enerji veren Rabbimize hamd eder, söz konusu hamdin dünyevi anlamdaki izdüşümü kadirşinaslık umdemiz gereği, attığımız her adımda destek ve yardımlarını esirgemeyen Üniversitemiz Vakfına, Mütevelli Heyet Başkan ve Üyelerine, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa TÜMER’e ve kol kola aynı hedefe yürüdüğümüz Fakültemiz Akademik ve İdari Personeline teşekkürü, ifası zaruri bir borç telakki ederim.

Düne göre daha parlak ve güneşli günlerin sıcak ve samimi iklimininde, aile sıcaklığında buluşmak dileğiyle;

Sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir dönem dilerim...

Prof. Dr. Abdurrahman ÖZDEMİR

KISBÜ Dini İlimler Fakültesi Dekanı