3’ÜNCÜ ULUSLARARASI KIBATEK KIBRIS TÜRK EDEBİYATI ve EDEBİYATÇILARI SEMPOZYUMU’NDA 14 OTURUMDA 67 BİLDİRİ SUNULDU

İki gün boyunca süren 3’üncü Uluslararası KIBATEK Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları Sempozyumu’nda 14 oturumda 67 bildiri sunuldu.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumda edebiyatçıların, akademisyenlerin, bilim insanlarının, öğretim görevlilerinin katıldığı sempozyum 2 gün sürdü. 14 oturumdan oluşan sempozyumda 67 bildiri sunuldu ve sunulan bildirilerin kitapta toplama kararı alındı.

Oturumlar, hayatta olmayan Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın iz bırakmış edebiyatçıları Ali Nesim, Aşık Kenzi, Bener Hakkı Hakeri, Fikret Demirağ, Hafız Cemal Lokmanhekim, Harid Fedai, Hikmet Afif Mapolar, Kaytazade Nazım, Müftü Hilmi Efendi, Nevzat Yalçın, Osman Türkay, Özker Yaşın, Suna Atun, Süleyman Uluçamgil’in adını taşıdı.

Sempozyumda, KKTC’nin yanı sıra, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Moldova, İran, Kazakistan, Özbekistan, Polonya ve Rusya temsil edildi.

Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt’un genel koordinatörlüğünde, Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KIBATEK), Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi ve Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları Derneği işbirliğinde düzenlenen sempozyumun açılışında, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’da konuşma gerçekleştirdi.

Kıbrıs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatları Vakfı Başkanı İsmail Bozkurt, KIBATEK Başkanı Metin Turan, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer de sempozyumun açılışında söz aldı.

TÜMER: “SEMPOZYUM BİLGİ ŞÖLENİ”

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, 3 yıldır faaliyette olan, kar amacı gütmeyen, kaliteli ve seçkin eğitim verme hedefiyle yola çıkan üniversitenin 3’üncü Uluslararası Kıbrıs Türk Edebiyatı ve Edebiyatçıları Sempozyumu gibi önemli organizasyonda yer aldığını kaydetti.

Tümer, sempozyumu “bilgi şöleni” olarak da nitelendirdi.

Tümer, yıl içerisinde bir çok önemli sempozyum, panel, seminer ve akademik çalışmalara Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) olarak destek verdiklerini belirterek, önümüzdeki günlerde de bu katkılarının devam edeceğini belirtti.

Sempozyumda iki gün boyunca 14 oturumda 67 bildiri sunuldu.

İki gün boyunca devam eden sempozyumun kapanış oturumunda sempozyumda sunulan bildiriler değerlendirilirken, bildirilerin kitap haline getirilmesi kararı alındı.

Akademik yönden önemli sunumların yapıldığı sempozyum sonunda bildiri sunan tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.