2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Öğrenci Muhaceret İşlemleri

K.K.T.C Öğrenci Muhaceret Yasası değiştirilmiş şekli ile aşağıda yer almakta olup, Tüm öğrencilerin Eylül 2019 tarihi ile adaya girişlerinde pasaport ile giriş yapması zorunlu kılınmıştır.

Eylül 2019 tarihinden itibaren pasaportla giriş yapmayan öğrencilerin adaya girişinde verilmiş olan süresini aşması halinde eskiden kabul edilen öğrenci belgesi ispatı ile cezadan muaf tutulmaları kabul görmeyecek olup, Pasaportsuz giriş yapan kişilerin sürelerini aşmış oldukları her gün için para cezasına tabi tutulmaları kararlaştırılmıştır.

Ancak; hastalık, yasal tutukluluk gibi önceden tahmin edilemeyen ve önleme imkanı olmayan, kişilerin iradesi dışında meydana gelen durumlarda, işbu durumun kanıtlanması koşuluyla, vize cezası uygulanmayacak ve öğrenci izni verilebilecek.

2019-2020 Eğitim ve  Öğretim  yılında Öğrenci Muhaceret izni almak için başvuran TC uyruklu tüm öğrencilerimizin elinde tam teşekküllü bir ihtisas hastanesi veya bir üniversite hastanesinden alınmış sağlık raporu (rapor tarihi 3 ayı geçmeyecek ve söz konusu sağlık raporları Hepatit B, Hepatit C, HIV ve PPD Testi/Akciğer Skopisi testlerini kapsamalı.) veya Gemi Adamı Olur Belgesi varsa, ayrıca KKTC hastanelerinden sağlık raporu almasına gerek bulunmayacak. 2018-2019 yılında 1 yıl süre ile öğrenci muhacereti yapan ara sınıf öğrencilerimiz muhaceret izni için gerekli olan tüm işlemleri ( Sağlık Raporu yeniden alınacak) yeniden yapmaları gerekmektedir.

Bu neden ile tüm sınıflardaki öğrencilerimizin yeniden tam teşekküllü bir ihtisas hastanesi veya bir üniversite hastanesinden alınmış sağlık raporu (rapor tarihi 3 ayı geçmeyecek) ve Pasaportları ile Eylül 2019 de adaya giriş yapmaları gerekmektedir.

Online Öğrenci izni müracaatlarında aşağıdaki belgelerin ibraz edilmesi gerekecek:

1. İlk kez kayıt yaptıracak öğrenciler https://permissions.gov.ct.tr/login adresinde bulunan “Yeni Kayıt” butonuna basıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra kendilerine ePosta ve/veya SMS yolu ile gelecek olan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.
  2. Daha önce kayıt yaptıran öğrenciler burada bulunan “Giriş” butonuna basıp önceden almış oldukları kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirler.
  3. Sisteme giriş yaptıktan sonra buradaki adımları takip ederek yapılması gerekli olan işlemleri yapmaları gerekmektedir.
  4. Muhaceret sisteminden Yabancı Kayıt Numarası (YKN) almayı unutmayınız ve bu numarayı kaybetmeyiniz. Devlet dairelerinde yapılacak olan tüm işlemlerde YKN numarası ile yapılacağından gerekli olacaktır.
  5. Sağlık raporu için gerekli adımları yapınız.
  6. Geçerli bir sağlık raporunuz varsa “Geçerli Bir Sağlık Raporum Var” seçeneğini seçiniz.
  7. Üniversitenizin bağlı olduğu ilçe hastanesine gidiniz.
  8. Öğrenci izinleri bölümünden raporunuzu doğrulatınız.
  9. Sağlık Rapor harcınızı sistem üzerinden ödeyiniz.
  10. Geçerli bir sağlık raporunuz yoksa “Geçerli Bir Sağlık Raporum Yok” seçeneğini seçiniz.
  11. Laboratuvar harcınızı sistem üzerinden ödeyiniz.
  12. Sistemde size ismi ve adresi belirtilen laboratuvarda sağlık testlerinizi yaptırınız.
  13. Sağlık raporu sonucuna göre muhaceret harç ödemesini sistem üzerinden online ödeme yapabilirsiniz.
  14. Sistem öğrenci izninizin hazır olduğunu gösteriyorsa, öğrenci izin belgenizi almak için kayıtlı olduğunuz üniversitenizin öğrenci işlerinden alabilirsiniz.