2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İÇİN KAYITLARDA İSTENİLEN BELGELER

KISBÜ’ye kayıt yaptırma hakkını elde eden öğrenciler aşağıdaki belgelerle Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne  ÖSYM’nin belirlediği  kayıt tarihleri içerisinde şahsen veya Noter Vekaleti ile bir vekilleri tarafından başvurup kayıtlarını yaptırabilirler.

Kayıt için Gerekli Belgeler

• 2019 YKS sonuç belgesi ve 2 adet fotokopisi
  • Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 2 adet fotokopisi,​​
  • Lise diploması hazırlanmamış ise öğrencinin lise çıkış belgesi’nin aslı ve 2 adet fotokopisi kabul edilecektir.
  • Nüfus cüzdanı 1 adet fotokopisi,
  • Pasaport Fotokobisi ( Resimli ön yüzü)
  • 6 adet vesikalık resim,
  • 29 yaşından büyük erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi)
  • 2000 yılı ve öncesi doğumlu erkek öğrenciler için ilgili askerlik şubelerinden alacakları , bir fakülte yada yüksekokula kayıt olmasında hiçbir sakınca olmadığına dair Askerlik durum Belgesi.
  • İkametgah Belgesi

Yıllık eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu.( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir) Kayıtlarda imzalanacak olan öğrenim ücreti tahütnağmesi için 1 kefil gerekmektedir.

·           Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Şube Adı : KKTC Gönyeli Şubesi
Hesap Adı: Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi
Hesap Cinsi : TL
Şube Kodu : 2102
Hesap No: 73117545-5004
IBAN No: TR14 0001 0021 0273 1175 4550 04

• Sağlık Raporu (Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C tetkik sonuçları) ve 2 adet fotokopisi
  • (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması ve tüm kan değerlerinin içeriğinde yazılı sonuçlarının yer alması gerekmektedir.)

Not: Muhaceret (İkametgah) işlemleri için öğrencilerin KKTC’ye pasaport ile giriş yapmaları gerekmektedir.

Üniversitemizin eğitim ücretleri Türk Lirası’dır. Fonlarda oluşabilecek değişiklik harçlara yansıtılabilecektir.

2019-2020 KKTC Uyruklu Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

KISBÜ’ye KKTC kontenjanı ile kayıt yaptırma hakkını elde eden öğrenciler aşağıdaki belgelerle Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne  ÖSYM’nin belirlediği TC uyruklu öğrenciler ile ayni kayıt tarihleri içerisinde     19-23.08.2019 şahsen başvurup kayıtlarını yaptırabilirler.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

KISBÜ sınavına katılan ve yerleşme hakkı kazanan öğrenciler ;

• Lise diplomasının aslı ve bu belgenin 2 adet fotokopisi,
  • Nüfus cüzdanının 1 adet sureti veya fotokopisi,
  • İkametgah Belgesi
  • Dönemlik eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu.
  • Kayıt ve eğitim ücreti peşin olarak 1800₺ dir.
  • Sağlık Raporu(Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C tetkik sonuçları ) ve 2 adet fotokopisi
  • (Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)

DGS ile Kayıt için Gerekli Belgeler

• 2019 DGS sonuç belgesinin internet çıktısı ve 2 adet fotokopisi
  • Ön lisans diplomasının aslı ve bu belgenin 2 adet fotokopisi,
  • Orjinal Transkript (Not Dökümü).
  • Nüfus cüzdanının 1 adet sureti veya fotokopisi (Erkek öğrenciler için 2 adet fotokopi),
  • 6 adet vesikalık resim,
  • Erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge. (Askerlik Durum Belgesi) (2000 ve öncesi doğumlular için).
  • İkametgah Belgesi
  • Dönemlik eğitim harcının tümünün veya ilk taksitin Kıbrıs Sosyal bilimler Üniversitesi banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu. .( Kayıt ücreti Peşin, Eğitim Ücreti 1.ve 2. Dönem başlarında toplam 2 taksit olmak üzere ödenebilir) Kayıtlarda imzalanacak olan öğrenim ücreti tahütnağmesi için 1 kefil gerekmektedir.

• Sağlık Raporu(Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B ve Hepatit C tetkik sonuçları) ve 2 adet fotokopisi

hastanelerinden alınması gerekmektedir.)

·           Türk Lirası Hesabı
Banka Adı: T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
Şube Adı : KKTC Gönyeli Şubesi
Hesap Adı: Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi
Hesap Cinsi : TL
Şube Kodu : 2102
Hesap No: 73117545-5004
IBAN No: TR14 0001 0021 0273 1175 4550 04

• Sağlık Raporu (Akciğer Grafisi, HIV, Hepatit B, Hepatit C ve PPR Tetkik sonuçları) ve 2 adet fotokopisi ( Sağlık Raporunun, TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir.)

Not: ​​