2. Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması

Bu yıl 2. Düzenlenen ‘Liseler Arası Girişimcilik ve Yenilikçi Fikir Yarışması’ 20 Nisan Cumartesi günü sabah 09:00-17:00 arasında Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmaya KKTC’den; Lefkoşa Türk Maarif Koleji, Dr. Fazıl Küçük Endüstri ve Meslek Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Erenköy Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi öğrencileri katılmıştır. Yaklaşık 50 öğrenci ile düzenlenen yarışma eğitim, grupların tasarını, grupların birlikte kaynaşması, grupların çalışma alanlarına alınması ve proje hazırlaması ile grupların jüri üyelerine sunumu aşamalarından oluşmuştur. Fikirler KKTC’nin başarılı girişimci ve iş insanları Sn. Umut OZA, Sn. Kerime DARBAZ, Sn. Meriç ERÜLKÜ, Sn. Fırat İMAMZADE, Sn. Cüneyt ÇERKEZ, Sn. Fatma Sibel GARANTİ ve Sn. Dilek AKDOĞDU tarafından değerlendirildi. Kazanan öğrencilere Türkiye’de birlikte katılacakları bir gezi ödül olarak sunulacaktır.

Projenin genel amacı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrenim gören lise öğrencilerine, yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemektir. Bunu yaparken de farklı bölgelerden gelen lise öğrencilerini bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamaktır.

Lise öğrencilerinin yenilikçilik temelli düşünme yeteneğine sahip olmalarını sağlayarak yenilikçiliği, girişimcilik sürecinin merkezine yerleştiren bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak ve böylece girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı arttırmaktır.

Öğrencilerin sundukları fikirler arasından 1.lik ödülüne sahip olan ‘İZMARİT KABI’; çevreye izmarit atılmasını engelleyen bir makine tasarımı, 2.lik ödülüne layık olan fikir ‘GIDA ISITICI VE SOĞUTUCUSU’; ihtiyaç duyulan anlarda küçük, taşınabilen bir ısıtıcı ve soğutucu, 3.lük ödülüne layık olan ise ‘ORGANİK YAŞAM’ ; organik yaşama sahip mekanlar ve bireylerle bunları arayanları buluşturan bir web sitesi olmuştur.
Yarışma Sonucuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.